VALİLİKTEN RANDEVU ALMAK BU KADAR ZORMU?
Zonguldak'ta 80 yaşındaki evi yanan bir teyzenin evinin onarım işini üstlenen hayırsever vatandaşın teyzenin evinin yolunun yapılması için özel kalem müdürlüğüne yapılan 45 gündür valilikten randevu talebinin dikkate alınmadığı öne sürülüyor.
Zonguldak’ta 80 yaşındaki evi yanan bir teyzenin evinin onarım işini üstlenen hayırsever vatandaşın teyzenin evinin yolunun yapılması için özel kalem müdürlüğüne yapılan 45 gündür valilikten randevu talebinin dikkate alınmadığı öne sürülüyor.
Söz konusu teyzenin 35 metre boyunda dik ve taşlı patika yolunun yapılması ve evinin bulunduğu yer belediye sınırları dışında olduğundan valiliğe bağlı olan özel idare tarafından gerekli olan hizmetin yapılması yönünde 45 gündür vali ile görüşmek isteyen hayırsevcr’in valiyle görüşememesi vatandaşlar tarafından da hoş karşılanmazken.
Vatandaşlar, “45 gün önce valilik makamı özel kalem müdürü aranıp vali Bey'le görüşme talebinde bulunuldu. Takdir edilir ki bürokraside görev hiyerarşisi vardır. Valilik makamında özel kalem müdürü dizayn eder vali beyle halkında görüşme talepleri olsun vatandaşın sorunlarını da gerekli birimlere yönlendirerek köprü vazifesi görür. Zonguldak valilik özel kalem müdürü de valilik makamıyla yani vali beyle halkın arasında Çin seddi kurma görevi adledmis. 45 günde defalarca aranıp vali beye arz edilmesi gereken bir mevzuyu elinden geldikçe dikkate almamıştır. Ve bu görüşme talebinde bulunan kişi menfi Bir çıkarı için değil 80 yaşında evi yanan ve bu evinde onarım işini üstlenen hayırsever vatandaşlar tarafından talep edilmiştir. Görüşme talep mevzusu; teyzenin 35 metre boyunda dik ve taşlı patika yolunun yapılması. Teyzenin evinin bulunduğu yer belediye sınırları dışında olduğundan valiliğe bağlı olan özel idare tarafından gerekli olan hizmetin yapılması... beş dakika sürecek anlatımı.. sayın özel kalem müdürü 45 günden beri oyalamaktadır. Şimdi vatandaş valisiyle kırk beş günde görüşemiyorsa.. nasıl olacak vatandaşın halı” diye iddia da bulunarak görüşlerini dile getiriyorlar.