DOSTLUK TURNUVASI'NA DUYGULU ANLAR…

Alaplı Musabeyli köyünde düzenlenen Dostluk Turnuvasının final maçı, rekabetin yanı sıra anlamlı ve duygusal anların yaşanmasına sahne oldu.

DOSTLUK TURNUVASI'NA DUYGULU ANLAR…

Alaplı Musabeyli köyünde düzenlenen Dostluk Turnuvasının final maçı, rekabetin yanı sıra anlamlı ve duygusal anların yaşanmasına sahne oldu.

DOSTLUK TURNUVASI'NA DUYGULU ANLAR…
12 Haziran 2019 - 17:49

Haber Merkezi - Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünde, bu sene ilki gerçekleştirilen ve geleneksel olarak her bayram yapılacağı belirtilen Dostluk Turnuvası’na heyecan, tatlı rekabet, centilmenlik ve duygusal anlar damga vurdu.
3 Haziran Pazartesi günü çekilen kuraların ardından (Arefe günü) 15 takımının katılımıyla başlayan turnuvada, takımlar 4 gruptan oluştu. Önce grup karşılaşmalarının gerçekleştirilmesinin ardından  gruptan çıkmayı garantileyen ilk 2 takım final müsabakası için mücadele etti. Karşılaşmalar Bayram boyunca (4-5-6 Haziran) devam etti.
FİNAL ÖNCESİ DUYGUSAL ANLAR…
09 Haziran 2019 Pazar, finalde karşı karşıya gelen Durabeyli ve Mollabey takımları komiteyle birlikte maça çıkmadan önce anlamlı ve duygusal bir sahne yaşattılar.
Maça çıkmadan her iki takım oyuncuları Şehit Recep Turan'ın, karşılaşmanın yapılacağı saha yakınındaki  mezarı başında Durabeyli takımı oyuncularından İsmail Hoca Kuran-ı Kerim okudu ve yüzlerce kişiyle birlikte dualar edildi. Ardında Dev Türk Bayrağı etrafında toplanan futbolcular ve komite üyeleri saha içene kadar yürüyerek, Şehit Turan adına  bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşını okudular.
Tatlı rekabet ve centilmenlik örneği dolu karşılaşmada neticesinde, ayrıca, Musabeyli köyünde tarihte İlk defa düzenlenen futbol turnuvasında rakibi Molabey’i 2-1 yenen Durabeyli şampiyon oldu.
Kupa töreninde konuşan Musabeyli Köyü Muhtarı Cengiz Duman;  “Bizleri onurlandırdığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.  Bu köyde yapılan ilk turnuva olmasına rağmen yüzümüzün akı ile çıktığımıza inanıyorum. Bu vesile ile sizleri Kurban Bayramındaki turnuvaya tekrar davet ediyorum. Eksikliklerimizi gördük. İnşallah Kurban Bayramındaki turnuvamız daha güzel olacak. Tüm spor severleri, takımları, civar köyleri Ağustos ayında bayramda yapılacak turnuvaya davet ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.
Turnuvanın şampiyonu Durabeyli takımına kupa ve koç, ikinci Mollabey’e kupa, üçüncü Dağ Köyü’ne kupa, en centilmen takım Demirciler’e kupa, gol kralı Murat Sevim’e krampon, en iyi kaleci Okan Can’a eldiven hediye edildi.
                                                                       Haber & Foto: Fedai KAÇAR
 

Bu haber 1408 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum