EREĞLİ BELEDİYESİNDEN SICAK AŞ UYGULAMASI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla, Ramazan ayında ‘Ramazan çadırı’ kurulmasının yerine ihtiyaç sahiplerinin evlerine sefer taslarıyla sıcak aş uygulaması başlatıldı.

EREĞLİ BELEDİYESİNDEN SICAK AŞ UYGULAMASI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla, Ramazan ayında ‘Ramazan çadırı’ kurulmasının yerine ihtiyaç sahiplerinin evlerine sefer taslarıyla sıcak aş uygulaması başlatıldı.

06 Mayıs 2019 - 19:55

Karadeniz Ereğli Belediyesi Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar sefer taslarıyla sıcak aş uygulaması başlattı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye yemekhanesinde düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayı boyunca gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak evlerine kadar sıcak yemeklerini götüreceklerini açıkladı.

“EVLERE SEFER TASLARIYLA SICAK AŞ UYGULAMASINA BAŞLIYORUZ”
Göreve geldiği 90’lı yıllarda bu uygulamayı başlattığını ve yararlı olduğunu söyleyen Başkan Posbıyık; “1990 lı yıllarda yaptığımız uygulamamız, zabıtamız tarafından tespitleri yapılan evlere sefer taslarıyla sıcak yemek göndermek ilkemizdi. Çadırlarda yemek yapmak, kent meydanında yemek vermek çok yararlı olmadığına inanıyorum. Oradan geçenlerin tesadüfen yemeğe dahil olduklarını görüyorum. Protokol ağırlıklı oluyor, hak yerini bulması için bizzat belediye tarafından tespitleri yapılıp belediye ilgilileri tarafından da evlere yemeklerin teslim edilmesinin en güzeli olduğuna inanıyorum. Yani veren el ile alan elden başka kimse görmüyor. Bir anımı anlatayım. Potbaşında bir aileyi ziyarete gittim. Aileleri gezerdim. Eşi terk etmiş 3 çocuklu bir anne. Kendisine sordum bu yemeği eve getirmesekte İnönü parkında bir çadır kursak gelirmisiniz dedim. ‘Başkan, 3 çocuk birde ben. Otobüs parasını nerden bulacağız. O otobüs parasını bulsak zaten gidip bakkaldan domates peynir alıp evde iftarımızı yaparız’ dedi. Bu beni çok etkiledi.  Yaptığımız işin çok önemli olduğunu gördük. İlerleyen dönemde Ramazan ayı yaz aylarına denk geldi. Gıda mühendisleri beni ikaz ettiler. Özellikle tavuk gibi gıdaların toplu gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini söylediler ve biz sonra mahalle iftarlarına başladık. Ama şimdi mevsim normallere döndüğü için tekrar evlere sefer taslarıyla sıcak aş uygulamasına başlıyoruz” dedi.

“6 AYRI EKİP ÇALIŞIYOR”
Belediye yemekhanesinde hijyen bir ortamda hazırlanan yemeklerin ve Ramazan kolilerinin 6 ayrı ekip tarafından dağıtımının yapıldığını söyleyen Başkan Posbıyık; “İlk etapta Ramazan kolilerini hazırladık. Ramazan kolilerini hiçbir aracıya vermedik.  Muhtardı, dernekti bunları karıştırmadan direk olarak zabıtamız ihtiyaç sahibi insanları tespit edip o evlere yardım yapıyoruz. Yemeklerimiz içinde 20 kişilik bir mutfak ekibimiz var.  24 kişi de dağıtım ekibimiz var.  Ramazan kolisini dağıtan 2 ekip, sıcak aşı dağıtan 4 ekibimiz toplamda 6 ekibimiz evlere kadar ulaşıyor.  Sefer taslarımız aile bireylerine göre 3 çeşitten oluşuyor. Kalabalık ailelere büyük sefer taslarıyla gönderiyoruz.  Aynı zamanda da yemeklerimizi çok bol kepçe bırakıyoruz ki verdiğimiz evlerde sadece iftarda değil, ertesi gün yada sahurda da aynı yemeği yiyebilsinler diye bol miktarda yemeklerimizi koyuyoruz. Elimizden geldiği kadar etli yemekleri çok yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“HAYRA GİRMEK İSTEYENLERİN YARDIMLARINI KABUL EDİYORUZ”
Başkan Posbıyık, sıcak aş için hayra girmek isteyenlerin yardımlarını kabul ettiklerini belirterek; “Hayır ve hasenata girmek isteyen vatandaşlarımız varsa eğer, et, pirinç almak için hayra girmek isterlerse Başkan Yardımcımız Atilla Bulak’a gelip yardımlarını yapabilirler. Yardım yaparlarsa Allah razı olsun, yapmazlarsa biz belediye olarak bu işi yapmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda pazaryerinden manavlar gelip meyve gönderiyorlar, ekstra olarak yemeklerin arasına koyuyoruz.  Pastaneler baklava gönderiyor, menü daha da zenginleşmiş oluyor. Fırınlar zaman zaman ekmek gönderiyor. Şuanda bin 599 kişiye Ramazan kolisi dağıttık, 280 haneye toplamda bin 500 kişilik sefer taslarıyla sıcak yemek veriyoruz. Buradan basın mensuplarına ve bizi izleyenlere, dinleyenlere rica ediyorum.  Zabıtamız bizzat ev ev giderek tespit yapıyor. Eksikliklerimiz olabilir. Bize hemen bildirmelerini rica ediyoruz. Falan mahallede ihtiyaç sahibi  aile var, muhtaçlar buraya yemek gitmesi gerekiyor diye bizim atladığımız varsa hemen bildirsinler listeye ilave edebiliriz.  Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimden biliyorum. Bazen hata yapabiliyoruz, arabası olan, evi olan isimde bize bir şekilde yazdırılıyor. Yanlışlıkla oralara da yemek gönderebiliyoruz.  Böyle bir şey olduğunda da bize lütfen bildirirseniz hemen düzeltelim” diye konuştu.

Başkan Posbıyık, son olarak ; “Ramazan ayının tüm İslam alemine, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Hazırlanan sefer taslarının dağıtımı ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine dağıtılmaya başlandı.
 

Bu haber 927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum