GÜMELİ GENÇLİĞİ BULUŞTU…

Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından gençlere özel “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alevi dedesi Ayhan Arslanoğlu; ilçe ve Gümeli Beldesi’nde yaşayan Alevi inancına mensup gençlerin inançsal ve kültürel boyuttaki sorunları hakkında çaplı bilgiler vererek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

GÜMELİ GENÇLİĞİ BULUŞTU…

Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından gençlere özel “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alevi dedesi Ayhan Arslanoğlu; ilçe ve Gümeli Beldesi’nde yaşayan Alevi inancına mensup gençlerin inançsal ve kültürel boyuttaki sorunları hakkında çaplı bilgiler vererek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

GÜMELİ GENÇLİĞİ BULUŞTU…
03 Aralık 2023 - 17:22

Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından gençlere özel “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alevi dedesi Ayhan Arslanoğlu; ilçe ve Gümeli Beldesi’nde yaşayan Alevi inancına mensup gençlerin inançsal ve kültürel boyuttaki sorunları hakkında geniş çaplı bilgiler vererek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.


Yapılan etkinliğe Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan, Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Şenol Bozkurt, belediye meclis üyeleri, Alevi Dedesi Ayhan Arslanoğlu, muhtarlar ve çok sayıda genç katıldı.
  • Yapılan kahvaltının ardından başlayan etkinlikte saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından programın açılış konuşmasını dernek başkanı Şenol Bozkurt yaptı.
  • Alevi Dedesi Ayhan Arslanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda,  Alevi inancına sahip gençlere Alevilik yolu ve gelecekte bu yolu sürdürebilmeleri için bilgi verilip fikir ve düşünceleri soruldu.
  • Aleviliğin bir kültür değil bir inanç olduğunu ifade eden dede Arslanoğlu ayrıca; İslamiyetteki Alevi inancının yeri Ehlibeyt sevgisi hakkında bilgiler verdi. Alevi inancına sahip gençlerin günlük  yaşamlarındaki davranış hal ve hareketleri hakkında gençler aydınlatıldı. Hacıbektaşı Veli'nin yol gösterdiği eline beline diline sahip güzel ahlaklı gençler yetiştirip vatanına milletine sahip çıkan genç nesiller oluşturmayı hedeflediklerini belirtildi.
  • Dernek Başkan Bozkurt etkinlikte yaptığı konuşmada; “Bizler yaşadığımız bu coğrafyada Hacı Bektaş’ı Veli’den, Pir Sultana, Yunus Emre’den kendi ocağımız Güvenç Abdal ocağına kadar tüm inançsal ve kültürel boyutta kendi birlik beraberliğimiz ile yolumuzu ve inancımızı sürdürerek bu zamana kadar getirdik. Geleceğimiz için de siz gençlere güveniyoruz.”dedi.
  • Alaplı Kaymakamı Köksal ise konuşmasında; “Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 85 milyon vatandaşı olarak, Türküyle, kürdüyle, romanıyla, lazıyla, sunnisiyle, alevisiyle, biriz beraberiz vatanımızın sevdalısı bayrağımızın aşığıyız. Sevgili canlar bizlerin ne ayrısı vardır ya da birbirimize karşı üstünlüğümüz. Elbetteki günlük hayatın akışı içerisinde bazı duygu ve düşünceleriniz farklı olabilir. Sevgimizi dile getirme şeklimiz, ibadetlerimiz, belki bazı duygulara farklı duygularla da yaklaşabiliriz. Ancak söz konusu vatan olunca tüm farklılıklarımızı bir kenara koyar, birlik ve beraber olmayı çok iyi biliriz. Allah bu birlik ve beraberlimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Alaplı da birlik ve beraber olmayı çok iyi başarmış bir ilçedir. Adı da zaten sevgiyle büyüyen şehirdir. Bizleri bu ülkeyi yurt olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları da başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Bugün burada sofra etrafında toplanmamıza vesile olan Alaplı Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Şenol Bozkurt’a, katkısı olan herkese ve katılım sağlayan çocuklarımıza çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
  • Konuşmaların ardından Zakir Armağan Bozkurt deyişler sundu.  Alevi dedesi Ayhan Arslanoğluna aşkı niyazlarını sunarak programı tamamlandı.
  • HABER - FOTO  FEDAİ KAÇAR

Bu haber 641 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum