HAVA ALANINA ILS CİHAZI TAKILACAK....

AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yazılı bir açıklama yaparak, Zonguldak Saltukova Havaalanı'na ILS cihazı takılacağını bildirdi.

HAVA ALANINA ILS CİHAZI TAKILACAK....

AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yazılı bir açıklama yaparak, Zonguldak Saltukova Havaalanı'na ILS cihazı takılacağını bildirdi.

HAVA ALANINA ILS CİHAZI TAKILACAK....
11 Haziran 2019 - 16:21

Eski milletvekili Çaturoğlu açıklamasında, “Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu” kullanarak şöyle dedi: KEYFİ FİYAT VE UÇUŞ POLİTİKASI Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; 'Zonguldak Saltukova Havalimanımıza ILS cihazı takılacak. Afyon'da yapılan 26.İstişare ve ve Değerlendirme Toplantısında Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Bey'e Zonguldak bölgesinden yurtiçinde ve Yurtdışında bir milyondan fazla gurbetçinin yaşadığını, bunların havayolu ile Zonguldak'a uçmak istediklerini ancak yurtiçi uçuşlarının olmadığını, Almanya'dan ise sadece Germania havayollarının uçuş yaptığı ancak bu firmanın keyfi fiyat ve uçuş politikası uyguladığı ve bu sebeple THY veya diğer Türk firmalarının hem Yurtiçi Hemde yurtdışı uçuş yaparak bu sorunun çözülebileceğini ve bu konuda yardımcı olmalarını talep ettim. İSTANBUL-ZONGULDAK-TRABZON HATTI Bununla beraber Saltukova havalimanına Yağışlı ve sisli havalarda pilotların güvenli iniş yapabilmeleri için gerekli olan ILS cihazının takılmasını talep ettim. Sayın Bakanımız "bakanlığının hava ulaşımı konusundaki görevlerinin hava alanlarını inşa etmek ,uçuşa hazırlamak ve uçuş izinlerini vermek olduğunu belirti. Ancak sizlerden gelen yoğun taleplere yardımcı olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği gibi Zonguldak havalimanına manialar sebebiyle büyük uçaklar uçamıyor. Almanya'dan uçuş yapan Germania Havayolları Zonguldak havalimanına özel bir uçak ve mürettebatla uçuş yapıyor. Burada biz iki yönlü çalışma yürütüyoruz. Birincisi havayolu şirketlerini küçük uçaklar ile bu uçuşları yapmaya zorluyoruz. İkincisi İstanbul-Zonguldak Hattı rantabl çıkmıyor. Bunun yerine İstanbul-Zonguldak-Trabzon Hattı rantabl görünüyor." dedi. Sayın Bakanımız en kısa zamanda Saltukova Havalimanına ILS cihazının takılacağını ve bunun müjdesini verebileceğimi ifade etti. Bilindiği üzere ILS cihazı Pilotların piste inişini kolaylaştıran cihazların en gelişmişi. ILS sisli ve yağışlı havalarda görüş mesafesinin çok düşük olduğu zamanlarda pilotlara Havalimanına güvenli bir uçuş için yardımcı oluyor. Zonguldak'ımıza hayırlı uğurlu olsun'.
 

Bu haber 865 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum