"İNAT EDERLERSE HALKI PEŞİME TAKARIM"

Belediye Başkranı Halil Posbıyık, Festival ardından izlenimler etkinliği sırasında yaptığı konuşmada gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

"İNAT EDERLERSE HALKI PEŞİME TAKARIM"

Belediye Başkranı Halil Posbıyık, Festival ardından izlenimler etkinliği sırasında yaptığı konuşmada gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

06 Ağustos 2019 - 15:17

Belediye Başkranı Halil Posbıyık, Festival ardından izlenimler etkinliği sırasında yaptığı konuşmada Erdemir'le ilgili de şu mesajları verdi:

"Bilip öğrenmeniz için söylüyorum. ERDEMİR 40 yıldır Ereğli Belediyesi’ne kanuni olarak elektrik, hava gazı tüketim vergisi olarak ayda 500 bin lira para veriyordu. Geçtiğimiz dönem iyi takip etmemişler onlar da Anayasa Mahkemesi'ne gitmişler, yatırım yaptığımız, asfalt, parke yaptığımız parayı Erdemir Ereğli halkına vermekten vazgeçti. Bunu burada bırakacak mıyız? Bırakmak yok. Alacağız, sadece eğlenmeyeceğiz. Çalışacağız, haklarımızı arayacağız, haklarımızı alacağız. Herkesi de motive etmeye çalışacağız. O paraları alacağız ki vaat ettiğimiz istihdam alanlarını açalım. Herkes aklını başına alacak. Ereğli ile hiç kimse oynamayacak. Bu güzel şehirde, herkesin, Türkiye’nin beğendiği şehirde kirliliği çekerken, denize giden akıntıları çekerken yüksek fırındaki patlamaları izlerken benim normal haklarımı kısmaya hiç kimse kalkmasın. Bu memlekette hukukun, hakkın, adaletin var olduğunu belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber önümüzdeki aylarda ispat edeceğiz hep beraber. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Ereğli’yi tekrar ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz, kaldıracağız da. Ereğli’de yaşayan insanlar her şeyin en iyisine layık insanlar. Sessiz, sakin. Hava kirliliğini çeker, sesini çıkarmaz. Ama bunun karşılığını vereceksin, tek taraflı güzellik olmaz ki. Ereğli’de yaşayan insanlar muhlistir, iyi niyetlidir, sevgi doludur ama elindeki haklarını gasp etmeyeceksin. Elindeki haklarını almaya kalkmayacaksın. Ereğli halkıyla Erdemir’in arasını açmayacaksın. İşveren işçi barışı çok önemlidir ama halk ve işveren barışı daha fazla önemlidir. Eğer inat ederlerse bunun ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu Ereğli halkını peşime takıp göstermezsem ben bu işi bilmiyorum demektir.”
 

Bu haber 1032 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum