Kaçmaz'dan Fransa'ya "Gerçek Kesitli" tepki!

Sözde “Soykırım” ı kabul eden Fransız hükümetine bir tepki de, En Yaşlı Gazi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Barış Elçisi, araştırmacı Turgut Kaçmaz’dan geldi.

Kaçmaz'dan Fransa'ya "Gerçek Kesitli" tepki!

Sözde “Soykırım” ı kabul eden Fransız hükümetine bir tepki de, En Yaşlı Gazi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Barış Elçisi, araştırmacı Turgut Kaçmaz’dan geldi.

Kaçmaz'dan Fransa'ya
16 Mayıs 2019 - 12:04

Haber merkezi - Balkan, Çanakkale ve İstiklal Savaşlarına katılan, Mustafa Kemal’in askeri, 110 yaşında vefat eden, Karadeniz Ereğlili, Dünyanın En Yaşlı Gazisi, Çanakkale 57. Alay Şehitliğinde Heykel anıtı yapılan Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, BM Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz;  “Türk Milleti şanlı tarihinde merhamet vardır, soykırım asla yoktur” diyerek, “1915 Çanakkale Savaşlarında Fransız Tümen Komutanı General Gouraud’ın 1929 yılında, Türkiye’deki Fransız Anıtı ve mezarlığının açılış törenindeki konuşmasına bir kulak versinler” dedi.

Kaçmaz, en son ki Çanakkale ziyaretinde 57. Alay’da babası Hüseyin Kaçmaz’ın anıtının önünde de, bu konuşmayı yaptığını ifade ederek, Fransız Tümen Komutanının savaştan sonraki bir anısına dikkat çekerek, gerçek yaşanmış şu diyaloğu aktardı:

‘İSTEDİM Kİ O KURTULSUN’
Çanakkale Savaşlarında, Seddülbahir Cephesinde savaşan, bir kolu ve bacağının dizden altını kaybeden Fransız Tümen Komutanı General Gouroud (Guro) savaştan sonra anılarından Türk askerlerinden şu şekilde bahsetmektedir:
"Fransızlar, Türkler gibi mert bir milletle savaştıkları için daima iftihar etmelidirler. Hiç unutmam, savaş alanında yoğun bir süngü taarruzundan sonra yaralı ve ölülerin arasında dolaşıyorduk. Az evvel, Fransız ve Türk askerleri süngüye gelip ağır kayıplar vermişlerdi. Bu sırada gördüğüm bir hadiseyi ömrüm boyunca unutmayacağım. Yerde bir Fransız askeri yatıyor, bir Türk askeri de kendi gömleğini yırtmış, onun yarasını sarıyor, kanlarını temizliyordu. Tercüman vasıtasıyla şöyle bir konuşma yaptık:

  • Niçin öldürmek istediğin askere yardım ediyorsun?
Mecalsiz haldeki Türk askeri şu karşılığı verdi:
  • Bu Fransız yaralanınca cebinden yaşlı bir kadının fotoğrafını çıkardı. Bir şeyler söyledi, anlamadım ama resimdeki kadın herhalde annesiydi. Benim, geride bekleyen anam, babam, kimsem yok. İstedim ki o kurtulsun, annesinin yanına dönsün. 
Bu asil ve alicenap duygu karşısında hüngür hüngür ağlamaya başladı. Bu sırada emir subayım Türk askerinin yakasını açtı. O anda gördüğüm manzara karşısında yanaklarımdan sızan yaşların donduğunu hissettim. Çünkü Türk askerinin göğsünde, bizim askerlerinkinden çok daha büyük süngü yarası vardı. Bu yaraya bir tutam ot tıkanmıştı. Az sonra ikisi de öldüler.

Fransa Kralı 1. Francois’in 1526 yılında Osmanlı Padişahı Süleyman Han’dan yardım ve medet istemesi unutulmamalıdır.

Bizim şanlı tarihimizde merhamet vardır, soykırım asla yoktur.
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma.”
 
 

Bu haber 1089 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Bora
    4 yıl önce
    HELAL OLSUN TURGUT AMCA GERÇEKTEN YAŞAYARAK ANLATIYORSUN GENÇLERE AZMİNLE ÖRNEK OLUYORSUN