KISA SÜREDE HER KESİMİN SEVGİSİNİ KAZANDI

Alaplı’da yaklaşık 2.5 ay gibi kısa süre görev yapan ilçenin en genç Kaymakamı Emirhan Arıkan, yöneticiliği, gayreti ve hizmet heyecanı ile ilçe halkının gönlünde taht kurdu. 

KISA SÜREDE HER KESİMİN SEVGİSİNİ KAZANDI

Alaplı’da yaklaşık 2.5 ay gibi kısa süre görev yapan ilçenin en genç Kaymakamı Emirhan Arıkan, yöneticiliği, gayreti ve hizmet heyecanı ile ilçe halkının gönlünde taht kurdu. 

KISA SÜREDE HER KESİMİN SEVGİSİNİ KAZANDI
21 Ağustos 2019 - 18:26

2019 yılı İçişleri Bakanlığının mülki idare amirleri kararnamesiyle Yozgat ili Aydıncık ilçesine Kaymakam Vekili olarak atanan Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan 
2.5 aylık gibi kısa görev süresinde vatandaşlarda iyi izler bıraktı. Kısa sürede toplumun sevgisini kazanan Arıkan, sorunların çözümü noktasındaki gayreti ile devletin şefkat yüzünü Alaplı halkına bir kez daha göstermiş oldu.
Halk ile iç içe her zaman vatandaşın yanında olarak her kesimin saygısını toplamayı başaran çiceği burnunda genç Kaymakam Arıkan, göreve başladığının 3 gün sonrasında ilçeye bağlı Sarıkadı da yaşanan sel felaketine ekipleri zamanında yönlendirdi. Çizmesini giyerek olay yerine intikal eden Arıkan, AFAD, Jandarma ve itfaiye ekiplerinin koordineli bir şekilde hareket etmesini sağlayarak olası olumsuzlukların önüne geçerek tam not aldı. 
İlçedeki fındık fabrikasında yaşanan büyük yangında da olay yerine intikal eden Kaymakam, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. 
Alaplı Hükümet Konağında sık sık arıza yapan, engelli ve yaşlı vatandaşları mağdur eden asansörü de kısa sürede tamir ettirerek yeniden çalışır hale getiren Kaymakam Arıkan, asansörün çalışması ile birlikte engelli ve yaşlı vatandaşlar hükümet konağındaki işlerini kolayca halletmelerini sağladı. 
1997 yılında çalışmalara başlanan ve o günden bu yana büyük uğraşlar verilen Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrikanın temelini atmak da Kaymakam Arıkan’a nasip oldu. 
İlçede yaşanan sel afetinin ardından köylülerden gelen makine talebi üzerine makine gelmesi halinde gerekirse bizzat kendisi binip yardım edeceğine yönelik söz veren Kaymakam Arıkan sözünü tuttu. Kepçenin başına geçerek operatörlükte de uzman olduğunu gösterdi.
Kaymakam Arıkan, ilçedeki okulları ve köyleri de ziyaret ederek çalışmaları da bizzat yerinde inceleyerek eğitime ve köylere büyük önem verdiğini gösterdi.
Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasiler, Odalar ve Sivil Toplum Örgütleri ile iyi bir diyalog kurarak fikir ve görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Arıkan, ilçe sorunları ve çözümü konusunda sürekli bir arayış içerisinde oldu.
Alaplı halkı ile hemşeri olduğunu söyleyen Kaymakam Arıkan, Alaplı’nın çok güzel bir ilçe olduğunu, değerinin bilinmesini istedi. İlk profesyonel çalışma yeri olan Alaplı’da ileri ki yıllarda da görev yapmak istediğine vurgu yaparak ilçeye yine gelmek istediğini söyleyerek, Alaplı’yı çok sevdiğini de göstermiş oldu.
İlçede görev yapan gazetecilerle de uyum içerisinde olan Kaymakam Arıkan, gazetecilere 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla jest yaptı. Onlarla bir araya gelerek görüş ve fikir alışverişinde bulundu.
Kaymakam Arıkan, İlçede 19 ve 20 Haziran tarihlerinde meydana gelen sel felaketinde evlerinde mağdur kalan vatandaşları canları pahasına kurtaran İtfaiye ve jandarma teşkilatına başarı belgesi vererek onları onurlandırdı.
Alaplı halkının hayır duaları ile yad edeceği Kaymakam Arıkan’a şimdiden yeni görev yerinde başarılar dilerken, Allah her daim yolunu açık etsin dileklerimizi sunuyoruz.

Bu haber 1959 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum