Ankara’da hayatını kaybeden eski Devlet ve Ulaştırma Bakanı Ömer Barutçu, TBMM’deki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 16., 18., 19., 20. ve 21. dönemlerde Zonguldak Milletvekilliği, Devlet Bakanlığı ve 53.-54. Dönem Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüten Ömer Barutçu, 82 yaşında hayatını kaybetti. Barutçu için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Zonguldak Valisi Osman Hacıbbektaşoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, Muammer Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve Barutçu’nun ailesi katıldı.
TBMM’deki törenin ardından Barutçu’nun naaşı, Kocatepe Camii’ne getirildi. Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ömer Barutçu, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
YORUMLAR