Öyle bir uygulama başlattı ki...

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde bir berber, atık jilet uygulaması başlattı.

Öyle bir uygulama başlattı ki...

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde bir berber, atık jilet uygulaması başlattı.

Öyle bir uygulama başlattı ki...
02 Mayıs 2019 - 16:47

Haber merkezi -  Karadeniz Ereğli’de, Seçkin Erkek Kuaförü sahibi D. Seyfettin Uğurlu, başlattığı atık jilet uygulaması ile örnek oluyor.

İlçede 28 yıldır kuaförlük yaptığını belirten Uğurlu, izlediği bir haber üzerine birkaç hafta önce uygulamayı başlattığını söyledi.  Çöpe atılan kesici aletlerin hayvanlara ve insanlara zarar verdiğine dikkat çeken Uğurlu, amacının uygulamayı yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek; “Birkaç hafta önce dükkanımda müşteriyi tıraş ederken denk geldiğim haberde, bir kedinin çöpte yiyecek ararken kesici alet sonucu dilinden ve damağından yaralandığını gördüm. İçim burkuldu. O andan itibaren jiletleri bir kutuda biriktirmeye başladım. Sadece jiletlerde değil. Hiçbir kesici atığı normal çöplerin arasına karıştırmamamız gerekiyor. Meslek taşlarımın da bu uygulamaya destek vereceğine inanıyorum. Normal çöplerle birlikte atılan bu tür kesici atıklar sadece hayvanlara değil, hurdacılara da, temizlik görevlilerine de zarar verebilir. Bu konuda duyarlı olmamız lazım” dedi.

Biriktirdiği atık jiletleri nereye vereceği konusunda şuan için fikri olmadığını kaydeden Seyfettin Uğurlu şöyle devam etti: “Bu kutu dolunca diğer başka kutuya atmaya başlayacağım. Kesinlikle çöpe atmayacağımdan eminim. Ancak, jiletleri nereye vereceğimi bilmiyorum. Plastik, pil ve kağıtlar için geri dönüşümler var. Zaten birkaç kutunun küçük jiletlerle dolması bir yılı geçer. Hurdacılara verebilirim. Ya da geri dönüşümde değerlendirilebilir. Tüm meslektaşlarımı ve vatandaşlarımızı kesici aletlere karşı uygulama başlatmaya davet ediyorum. Bu konuda hassasiyet gösterenlerin olduğunu da biliyorum. Cam atıkları normal çöplerle karıştırmayanlar var. Hayvanlar yemek ararken, ağızlarını kesiyor, hurdacılar ya da temizlik görevlileri ellerinden yaralanabilir. Birey olarak ‘benim atığımdan ne olacak’ demeyerek elimizden geleni yapmalıyız.”   
 

Bu haber 2349 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum