Zonguldak'ta 15 köye mezarlık yapılacak

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4'üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı.

Zonguldak'ta 15 köye mezarlık yapılacak

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4'üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı.

07 Aralık 2023 - 12:23

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4'üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı.

Bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlayan mecliste 5 gündem maddesi görüşüldü.Gündemin 3'üncü maddesi şöyle:
Çaycuma İlçesi; Esentepe Köyü, Şenköy Köyü, ---İlimiz Devrek İlçesi; Taşkesen Köyü, Durupınar Köyü, Tellioğlu Köyü, Oğuzhan Köyü, Türkmenoğlu Köyü, Sipahiler Köyü, ---İlimiz Ereğli İlçesi;  Işıklı Köyü, Uludağ Köyü, Alacabük Köyü, ---İlimiz Gökçebey İlçesi;  Saraçlar Köyü, ---İlimiz Kozlu İlçesi; Çamköy Köyü, Seyfetler Köyü, ---İlimiz Merkez İlçesi; Kardeşler Köylerine, yapılacak mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için, söz konusu işlerin İl Özel İdaresi 2023 yılı proje programına alınması hususunun görüşülmesi.
Gündem maddesine göre Çaycuma İlçesi; Esentepe Köyü, Şenköy Köyü, Devrek İlçesi; Taşkesen Köyü Durupınar Köyü, Tellioğlu Köyü, Oğuzhan Köyü, Türkmenoğlu Köyü, Sipahiler Köyü, Ereğli İlçesi; Işıklı Köyü, Uludağ Köyü, Alacabük Köyü, Gökçebey İlçesi; Saraçlar Köyü, Kozlu İlçesi; Çamköy Köyü, Seyfetler Köyü, Merkez İlçesi; Kardeşler Köyü'ne mezarlık yapılacak.
 
Gündemin 4'üncü maddesi şöyle:
İdaremizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memur  personele, sözleşme dönemi içinde sosyal denge tazminatı ödenmesi hususunun görüşülmesi.
Gündemin 5'inci maddesi şöyle:
2023 Mali Yılı Bütçesi 520.000.000,00 TL Gelir ve Gider olarak tahmin edilmiş olup; akaryakıt, doğalgaz, ve elektrik fiyatlarında yaşanan maliyet artışları, mal ve hizmet alımları giderlerinin yükselmesine neden olduğundan, 182.000.000,00 TL Ek Bütçe yapılması hususunun görüşülmesi.
Gündem maddesine göre 2024 yılı bütçesine 182.000.000,00 TL ek bütçe yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 6'ncı maddesi şöyle: Merkez İlçe Hacıali Köyüne ait, içme suyu deposuna giden mevcut 400 metre yol Orman sınırları içerisinden geçmekte olup, içme suyu deposuna ulaşımı sağlamak için, yolun bakım ve onarımlarını yapabilmek amacıyla orman izinlerinin alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 37 – 24 – 17 – 37 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7'nci maddesi şöyle:
Devrek İlçesi Pelitli Köyü mevkiinden Kdz. Ereğli ilçesi Karakavuz Köyü’ne önceki yıllarda açılmış olan ve yaklaşık 24 köyün Kdz. Ereğli ilçesine ulaşım sağladığı yolun, 12 km. lik kısmı Orman sınırları içerisinde  olduğundan, söz konusu yolun; İl Özel İdaresi yol ağına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, İçişleri ile Köylere Yönelik Hizmetler komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 38 – 25 – 18 – 20 – 38 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber 190 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum