Çok sıcak olacak

Afrika üzerinden gelecek kuvvetli sıcak dalgası, yeni haftanın ilk gününden itibaren güney ve batıdan başlayarak etkili olacak.

Çok sıcak olacak

Afrika üzerinden gelecek kuvvetli sıcak dalgası, yeni haftanın ilk gününden itibaren güney ve batıdan başlayarak etkili olacak.

Çok sıcak olacak
26 Mayıs 2019 - 15:17

Haber merkezi -  Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sitesinde, 26 Mayıs Pazar yapılan açıklamada, 27 Mayıs Pazartesi’den itibaren sıcaklıkların, Afrika kökenli sıcak dalgası ile güney ve batı bölgelerden başlayarak artacağı ve özellikle iç kesimlerde, “Mayıs ekstrem” değerlerine ulaşacağı uyarısında bulunuldu.

Yapılan uyarı şu şekilde;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; hafta başından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havayla birlikte ülkemizde sıcaklıkların hissedilir şekilde (5-10 derece) artması bekleniyor. Özellikle Salı gününden itibaren iç kesimlerde sıcaklıkların Mayıs ayı extrem değerlerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının;

Ankara’da 34, İstanbul’da 31, İzmir’de 35, Şanlıurfa’da 39, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’de 38, Denizli, Düzce, Sakarya ve Malatya’da 36, Bursa, Aydın, Konya, Adana ve Diyarbakır’da 35, Kayseri ve Isparta‘da 33 dereceye ulaşması bekleniyor.

Beklenen sıcak havayla birlikte güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları önem arz etmektedir.”

Batı Karadeniz Bölümü’nün özellikle iç kesimlerinde sıcaklıkların 33-36 dereceye ulaşması beklenirken, kıyı kesimlerde de 28-30 dereceyi bulacak sıcaklık, kıyılarda yüksek nem oranı sebebiyle çok daha bunaltıcı hissedilecek. Özellikle öğlen saatlerinde güneşte kalınmaması, oruç tutanlarında dikkatli olması ve sahurda bol su tüketmeleri, bol ve açık renkli kıyafetler, şapka, güneş gözlüğü ile açık tenlilerin yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmaları tavsiye ediliyor.

                                                                                                Haber: Timuçin ÖZAT

Bu haber 894 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum