"Gönülden" iftarda bir araya geldiler

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği üyeleri, sokak hayvanlarının yararına düzenlenen iftar organizasyonunda bir araya geldi.

"Gönülden" iftarda bir araya geldiler

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği üyeleri, sokak hayvanlarının yararına düzenlenen iftar organizasyonunda bir araya geldi.

26 Mayıs 2019 - 13:40

Haber merkezi -  Karadeniz Ereğli’de, 2002 yılında kurulan ve şimdiye kadar binlerce sokak hayvanına yarar sağlayan Gönülden Hayvan Sevenler Derneği yönetimi ve üyeleri iftarda buluştu.

25 Mayıs 2019 Cumartesi, Bey Konağı restoranda düzenlenen iftara, derneğin yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 65 kişi katıldı.

İftarın ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Alcan, 10 senedir geleneksel olarak gerçekleştirilen iftarın gelirlerinin sokak hayvanlarının beslenme ve sağlık giderleri için harcanacağını söyledi.

İftarların dışında üyelerle yine aynı amaç doğrultusunda bir araya gelindiğini, 1 ay öncede 100’ün üzerinde katılım ile kahvaltı organizasyonu yapıldığını belirten Başkan Alcan, şunları kaydetti:

“Gönülden Hayvan Sevenler Derneği olarak geleneksel yaptığımız iftar organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Üyelerimizle birlikte bir araya geldik. Hepimiz için güzel bir akşam olduğunu düşünüyorum. İftarlar üyelerimizi bir arada toplamak ve birlik beraberlik için bir vesile oluyor. Ayrıca, hayvanlar yararına da katkı sağlamış oluyoruz.  İftar yemeğinin gelirini yine sokak hayvanlarına, onların beslenmesi ve sağlık giderlerini karşılamak amacı ile kullanacağız.

Katılanlara, katılmayıp ta ücretlerini göndererek destek olanlara da çok teşekkür ediyorum. Ne kadar destek alırsak bizde karşılığını sokak hayvanlarına yansıtıyoruz. Sadece Ereğli merkeze hitap etmiyoruz. O kadar geniş bir dernek olduk ki, bunda Ereğli, Zonguldak çevresinde tek dernek olmamız avantaj. Diğer ilçelerden ve köylerden de bizlerden yardım isteyenler çok oluyor. Hepsine mama, ilaç gönderiyoruz. Tedavilerini karşılıyoruz. Son yıllarda özellikle daha fazla mama yardımları almaya çalışıyoruz. Bunları köylere de ulaştırıyoruz. Uyuz hastaları oluyor. Çoğunlukla kırsalda yakalanamıyorlar. Uyuz tabletleri ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese gönülden teşekkür ediyoruz.”

Diğer yandan, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay'da, yönetim kurulu üyesi olduğu Gönülden Hayvan Sevenler Derneği iftarına katıldı.

 


                                                                                            Foto & Haber:Timuçin ÖZAT
 
 
 

Bu haber 1177 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum