Kırkınar'a uğurlandılar...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yer alan Aşağıdağ Köyü Spor Kulübü Derneği (AŞDER), güreşçilerini Kırkpınar’a uğurlandı.

Kırkınar'a uğurlandılar...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yer alan Aşağıdağ Köyü Spor Kulübü Derneği (AŞDER), güreşçilerini Kırkpınar’a uğurlandı.

Kırkınar'a uğurlandılar...
03 Temmuz 2019 - 17:16

Haber Merkezi - Alaplı ilçesinde, 2018 yılında kurulan ve Aşağıdağ Köyü eski muhtarı Sezer Acar’ın yönetim kurulu başkanı olduğu AŞDER’in pehlivanları, 7 Temmuz Pazar yapılacak müsabakalar için 2 Temmuz 2019 Salı akşamı köyden Edirne-Kırkpınar’a uğurlandılar.

2018’de kurulan AŞDER’in gençlerinin geçen sene Kırkpınar’dan derece ile döndüğünü hatırlatan AŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Acar,  Maddi olarak hiçbir destek beklemedikleri belirterek pehlivanlara başarılar diledi.
Acar, “Aşağıdağ Köyü Spor Kulübünü 2018 yılında kurduk. Köyümüzün ve çevre köydeki gençlerimizin daha ahlaklı olmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kulübümüzü kurduk. Geçen sene yine Temmuz ayı içerisinde gençlerimizi Kırkpınar’a uğurladık. Bu sene ikinci kez uğurladık. AŞDER spor kulübü olarak  sürekli gençlerimizin yanında olmaktayız. Önümüzdeki hafta Pazar Edirne’de Kırkpınar güreş etkinlikleri olacak. Pehlivanlarımızı Ata spora vermiş oldukları destekten dolayı Aşağıdağ Köyü Spor Kulübü Başkanı olarak teşekkür ediyorum.

Acar, Aşağıdağ Köyü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak, önümüzdeki aylarda Amatör kümeden futbol takımına başlayarak oraya da destek vereceğiz. Aşağıdağ Spor Kulübü olarak kimseden maddi destek değil manevi destek istiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, ahlaklı ve sportif birey olarak yetiştirmek, Ata sporuna da hizmet etmek için her daim yanındayız. Kardeşlerime başarılar dileyerek hepsinden de başarı sözü istiyorum.”

Pehlivanlar derece için elerinden gelen mücadeleyi gösterecekleri sözünü vererek, Kırkpınar’a uğurlandılar.

                                                                                             Haber: Timuçin ÖZAT








Bu haber 2384 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum